اگر در هتل اقامت دارید، در صورت لزوم می توانید لباس های خود را برای تمیز کردن به اتاق لاندری هتل ارسال کنید. به طور کلی در مکان های مختلف هتل، کیف های مخصوص لباس وجود دارد که می توان آنها را به لاندری هتل تحویل داد. روی هر کیسه یک فرم وجود دارد. هنگامی که لباس های خود را در کیف خود قرار می دهید باید مشخصات خود را روی فرم بنویسید. این مشخصات شامل نام مهمان، شماره اتاق، تعداد لباس، جنس و نوع لباس، جزئیات شستشو و پرس و نوع تحویل (آویز یا تا شده) است.
پس از تکمیل فرم، با لاندری روم تماس گرفته تا البسه شما را در زمان مشخصی از شما دریافت نمایند. هزینه لاندری روم هتل یک هزینه مازاد است که هنگام تحویل اتاق باید پرداخت شود.
البسه پس از انجام کلیه اقدامات لازم و بسته بندی توسط واحدخانه داری از لاندری دریافت شده و به مهمانان هتل تحویل داده خواهد شد.
انواع لاندری در هتل
انواع لاندری در هتل وجود دارد که بسته به متراژ هتل تعیین می شود. هتل های یک و دو ستاره می توانند ملحفه ها و لوازم و ملزومات خود را در لاندری قراردادی بشویند. بسیاری از هتل ها می توانند نیازهای روزانه خود را با یک یا دو ماشین با وزن حدود بیست کیلوگرم تامین کنند.
در هتل های سه ستاره اگر تعداد اتاق ها کم باشد یک یا دو ماشین لباسشویی صنعتی 25 کیلویی و یک غلتک نظافتی لازم است.
در هتل های کوچک، مدیر فرانت آفیس بر امور خانه داری و بخش لاندری نظارت می کند. در هتل های کوچک و هتل های کم ستاره که تجهیزات کمتری وجود دارد، معمولاً پارچه ها شسته می شوند و در انتها از اتوی دستی استفاده می شود. اما در هتل های بزرگ، خشکشویی و اتو اجباری است.
به طور کلی پیشنهاد می شود که هتل های سه ستاره به بالا دارای لاندری در داخل هتل باشند و هتل های چهار و پنج ستاره باید دارای لاندری باشند. در واقع یکی از ویژگی های هتل های چهار و پنج ستاره داشتن اتاق لاندری در داخل هتل است.
به خاطر داشته باشید که برخی از هتل های کوچک خدمات لاندری ارائه می دهند، اما اتاق های لاندری آنها در خارج از هتل قرار دارند. در واقع، آنها از لاندری بزرگتر برای تمیز کردن پارچه ها استفاده می کنند.
اما هتل های بزرگتر اتاق های شستشوی لباس اختصاصی دارند و حتی کارکنان اختصاصی را استخدام می کنند. هتلداران نمونه کارمندان را در مورد استفاده از لاندری روم آموزش می دهند و روزانه تمام ملحفه ها یا روبالشی ها را در تمام اتاق های مهمان شستشو می نمایند.
به طور معمول، این اتاق خدمات نیز توسط یک متخصص خبره اداره می شود که تمام وظایف مربوط به شستشوی پارچه ها را بر عهده دارد.
هر هتل می تواند خدمات لاندری خود را به شرح زیر ارائه دهد: خارج از هتل و قراردادی ، لاندری های سازمانی و درون هتلی
لاندری های خارج از هتل و قراردادی :
این نوع لاندری ها خدمات هتلداری را بر اساس قرارداد ارائه می کنند. این قرارداد میزان شستشوی انواع پارچه ها، زمان لازم برای شستشو و … را تعیین می کند.
معمولا لباس های کثیف ظرف 24 تا 48 ساعت شسته شده و به هتل بازگردانده می شوند. اگر هتل نمی خواهد در لاندری خود سرمایه گذاری زیادی انجام دهد یا فضای محدودی دارد، خشکشویی های قراردادی گزینه بسیار مناسبی هستند.
مزایای هتل نسبت به خشکشویی های قراردادی به شرح زیر است:
- عدم هزینه تجهیزات برای هتل
- نیازی به استخدام کارمند با تخصص خاصی نیست
- صرفه جویی در هزینه های پرسنل لاندری
معایب لاندری قراردادی برای هتل عبارتند از:
- نظارت کمتر بر معیارها
- تاخیر در تحویل و جمع آوری
- هزینه و زمان بالا برای حمل و نقل
- افزایش مفقودی و از دست دادن اقلام
- هزینه های بالاتر برای خدمات خاص
لاندری های سازمانی و درون هتلی :
لاندری درون هتلی، خشکشویی مخصوص خود را در داخل هتل دارد که توسط مدیریت یا قرارداد، مدیریت می شود. بسیاری از هتل ها این سرمایه گذاری های کلان را به منظور ارائه خدمات با کیفیت به مهمانان خود انجام می دهند.
از آنجایی که این نوع لاندری با مسئولیت مستقیم خود هتل است، توجه بیشتری لازم است و خدمات سریعتر انجام می شود (در اینجا اقلام شسته شده حداکثر ظرف 8 ساعت برگردانده می شوند)
اینجاست که نظارت دقیق تر، کنترل بهتر و در نتیجه طول عمر پارچه بیشتر می شود. امکان مفقودی بسیار کمتر است زیرا لباس ها از محوطه هتل خارج نمی شوند.
مزایای لاندری درون سازمانی عبارتند از:
- اطمینان داشتن از کیفیت مواد مصرفی
- صرفه جویی در هزینه هایی مانند حمل و نقل و نیروی کار اضافی
- درآمد بیشتر
- سرعت در سرویس دهی
- عدم مفقودی یا کمبود کالا
- برطرف کردن نیازهای فوری و عدم وابستگی هتل به غیر
- ارزش بالای دارایی
معایب لاندری داخلی عبارتند از:
- سرمایه گذاری اولیه بسیار بالا
- تخصص فنی یا مدیریتی خاص مورد نیاز است
- هزینه های نگهداری و تعمیر تجهیزات
- هزینه های بالای مصرف سوخت، انرژی و آب
- اشغال فضای لازم
- استخدام نیروی کار بیشتر
اما با توجه به موارد فوق وجود لاندری و لباسشویی در هتل هایی که تعداد اتاق زیاد و مخصوصا سالن و رستوران دارند بسیار مقرون به صرفه است.